Sådan gør du dit lokalområde hyggeligt

Fjernelse af graffiti – en af de bedste måder at få dit kvarter til at se velplejet ud på er at sørge for, at al fjernelse af graffiti så hurtigt som muligt. Dette sender et budskab til potentielle vandalister om, at deres tags ikke vil blive tolereret i dit samfund. Du kan enten hyre et professionelt firma til fjernelse af graffiti, eller du kan gøre det selv med lidt albuefedt og de rigtige materialer.

Saml affald op – en anden enkel, men effektiv måde at holde dit kvarter pænt og ryddeligt på er at samle alt affald op, som du ser. Dette omfatter cigaretskodder, fastfoodemballager og alt andet, der ikke hører hjemme. Det vil ikke kun være med til at forbedre det æstetiske udseende i dit kvarter, men det vil også gavne miljøet – win-win!

Hvis der endelig er graffiti, der ikke skal fjernes, så sørg for at det er ordentlig og pænt. Noget graffiti kan sagtens pryde byen, hvis det er en rigtig kunstner, som har lavet det.

Plant grønt – Det er videnskabeligt bevist, at planter har en positiv effekt på menneskers humør. Så ved at plante noget grønt i dit lokalområde kan du gøre en stor forskel i forhold til, hvordan folk har det, når de er ude og går. Det kan være alt fra blomster i potter til træer og buske.

Tal med dine naboer – En af de bedste måder at sikre, at dit nabolag er et lykkeligt sted, er at lære dine naboer at kende. Ved at snakke med dem regelmæssigt kan du finde ud af, hvad der foregår, og om der er problemer, der skal løses. Desuden er det altid rart at have nogen at snakke med!

Sådan fjerner du graffiti selv

Skulle du være i din uheldige situation, at dit nabolag er plaget af graffiti, kan du selv gøre noget for fjernelsen af det. Du skal blot bruge lidt albuefedt og følgende materialer: En stålbørste, sprit, en skraber, blegemiddel og vand

Brug først stålbørsten til at skrubbe graffitien af med. Dette vil hjælpe med at løsne den fra overfladen. Dernæst vædes en klud i rensebenzin, og hold den over graffitien i et minut eller to. Dette vil hjælpe med at nedbryde malingen. Brug derefter skraberen til at fjerne så meget af malingen som muligt. Bland til sidst en opløsning af blegemiddel og vand, og påfør den på området med en svamp. Lad det sidde i 10 minutter, før det vaskes væk. Sådan foregår fjernelse af graffiti!